Torsdagsbulk - ananasgratinerad kassler

Alltid roligt att testa nya recept! Idén fick jag av mor min, som under min uppväxt gjorde en gratäng med kassler, ost och ananas. Modifierande en aning, i enlighet med ett av förslagen på recept.nu.

Bulkig som jag är, så passade jag på att göra några riktigt stora matlådor.

Ingredienser (4 portioner/st.)

1 st kassler bit
8 st ananasringar
3 dl grädde
1 dl chilisås
1 dl riven ost

Gör så här

  1. Skiva kasslern och skär bort kanterna.
  2. Vispa grädde och chilisås med elvisp till lagom tjocklek.
  3. Lägg kasslerskivorna i en smord ugnsäker form. Lägg över ananasskivorna och häll sedan över den vispade grädden med chilisåsen.
  4. Häll den rivna osten över gratängen och grädda i ugn 250C i ca 10-15 min. Servera med basmatiris och sallad.

Serveringsförslag

Ris



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0