Torsdagsbulk - ananasgratinerad kassler
Alltid roligt att testa nya recept! Idén fick jag av mor min, som under min uppväxt gjorde en gratäng med kassler, ost och ananas. Modifierande en aning, i enlighet med ett av förslagen på recept.nu.
Bulkig som jag är, så passade jag på att göra några riktigt stora matlådor.
Bulkig som jag är, så passade jag på att göra några riktigt stora matlådor.
Ingredienser (4 portioner/st.)
1 st | kassler bit |
8 st | ananasringar |
3 dl | grädde |
1 dl | chilisås |
1 dl | riven ost |
Gör så här
- Skiva kasslern och skär bort kanterna.
- Vispa grädde och chilisås med elvisp till lagom tjocklek.
- Lägg kasslerskivorna i en smord ugnsäker form. Lägg över ananasskivorna och häll sedan över den vispade grädden med chilisåsen.
- Häll den rivna osten över gratängen och grädda i ugn 250C i ca 10-15 min. Servera med basmatiris och sallad.
Serveringsförslag
Ris
Kommentarer
Trackback